Enter your keyword

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne sewingplanet.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.


Opredelitev pojmov

 1. Ponudnik, upravitelj in lastnik spletne trgovine je podjetje Uroš Sajovic s.p. informatika in trgovina, Rakitnik 9, 6258 Prestranek.
 2. Uporabnik je podjetje ali fizična oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini www.sewingplanet.eu.
 3. Spletna trgovina podjetja Uroš Sajovic s.p. je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku.

Osnovni podatki ponudnika

 • Uroš Sajovic s.p. informatika in trgovina, Rakitnik 9, 6258 Prestranek
 • Identifikacijska številka za DDV: SI 72204486
 • Davčni zavezanec: DA
 • Matična številka: 8734992000
 • TRR: SI56 0224 1148 0961 561  odprt pri NLB d.d.
 • E-mail: info@sewingplanet.eu


Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, identifikacijsko številko podjetja)
 2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta)
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 4. dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 7. način plačila in dostave
 8. časovno veljavnost ponudbe
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 10. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Avtorske pravice

Vsa vsebina na strani in podstraneh Spletne trgovine sewingplanet.eu je avtorsko zaščitena. Prepovedano je vsako dejanje, ki kakorkoli posega v avtorske pravice avtorjev strani.  Logotip, ime strani in trgovine, besedila, slike in druge vsebine so vse last podjetja Uroš Sajovic s.p.. Slikovno gradivo je ravno tako avtorsko zaščiteno in je last podjetja Uroš Sajovic s.p.. Prepovedana je uporaba vsebine in slik v javne in komercialne namene, brez predhodnega pisnega dovoljenja s strani lastnika spletne trgovine sewingplanet.eu.

SPLOŠNE DOLOČBE

1. Veljavnost splošnih pogojev

Določbe splošnih pogojev veljajo za vse storitve elektronskega poslovanja in dopolnjujejo določbe veljavne zakonodaje, ki urejajo področje varstva potrošnikov, področje varstva osebnih podatkov ter drugih področij, ki se nanašajo na elektronsko poslovanje družbe.

V kolikor bi zaradi spremembe veljavnih predpisov, ki urejajo ta področja, posamezna določba teh splošnih pogojev postala neveljavna, to ne vpliva na veljavnost preostalih določb in s tem teh splošnih pogojev.

Upravitelj spletne trgovine ima pravico do občasnega dopolnjevanja in spreminjanja teh splošnih pogojev. Vsaka sprememba postane veljavna od trenutka, ko je objavljena na spletni strani www.sewingplanet.eu. Šteje se, da se uporabnik strinja s spremembami in dopolnitvami, v kolikor po objavi sprememb nadaljuje z uporabo elektronskih storitev.

2. Odgovornost za delovanje in vsebino spletne trgovine

Upravitelj bo pri urejanju spletnega mesta skušal zagotavljati ažurnost in točnost podatkov vsebovanih na teh straneh (identiteta podjetja, kontaktni naslovi, bistvene značilnosti blaga, cena in dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve naročila oziroma storitev, način plačila in dostave, veljavnost ponudbe, reklamacijski postopek).

Upravljalec se pri urejanju spletnega mesta po najboljših močeh trudi, da so vse storitve na voljo 24 ur na dan 7 dni v tednu, vendar ne jamči da bodo elektronske storitve delovale brez prekinitev, brez problemov, brez pomot ali napak, prav tako tudi ne jamči za uspešnost uporabe teh storitev.

Spletna stran vsebuje t. i. piškotke (Cookies) zaradi uresničevanja namena nemotenega delovanja strani. Upravljalec ne zbira nobenih osebnih podatkov o obiskovalcih spletne strani.

Upravljalec pri objavi prodajnih izdelkov ponuja tudi fotografije, ki so simbolične narave in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Zaradi različnih grafičnih nastavitev monitorjev so možna odstopanja barv.

Upravljalec si pridržuje pravico, da kadarkoli iz tehnoloških, pravnih ali poslovnih razlogov spremeni vsebino svojih spletnih strani ali spremeni posamezne parametre storitev ali storitve ukine brez predhodnega opozorila.

V zakonsko dovoljenem obsegu je izključena vsaka odgovornost podjetja Uroš Sajovic s.p., upravitelja ali katerekoli druge pravne ali fizične osebe (v nadaljevanju druge osebe), ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletnega mesta www.sewingplanet.eu.

Podjetje Uroš Sajovic s.p. ali druge osebe v nobenem primeru niso odgovorne za izgubo ali okrnjeno dostopnost podatkov ali kakršnokoli drugo slučajno, posredno, posebno ali posledično škodo, ki bi izvirala iz uporabe oziroma nezmožnosti uporabe storitev, vključno in brez omejitev glede izgubljenega prihodka ali pričakovanega dobička, izgube dobrega imena, izgube poslov, izgube podatkov, tehnične napake ali napačnega delovanja oziroma drugih škodnih dogodkov.

Za morebitne napake na tem spletnem mestu (cene, dobavni roki, opisi izdelkov, ipd.) se vam opravičujemo in Vas bomo praviloma še pred oddajo pošiljke o tem obvestili. Prav tako podjetje Uroš Sajovic s.p. ali druge osebe za napake na strani ne odgovarjajo in jih bodo po svojih zmožnostih v najkrajšem možnem času tudi odpravili.

Upravitelj lahko po svoji lastni presoji odpove ali začasno prepreči dostop in uporabo storitev, ki se nahajajo na spletnem mestu www.sewingplanet.eu zaradi kršenja teh splošnih pogojev ali veljavnih predpisov ali kakršnegakoli drugega ravnanja, za katerega družba meni, da je nezakonit oziroma škodljiv do tretjih oseb ali za delovanje storitev.

3. Odgovornost uporabnika

Uporabnik je dolžan uporabljati elektronske storitve v skladu z veljavnimi predpisi in temi splošnimi pogoji. Uporabnik sme uporabljati storitve v svojem imenu in za svoj račun ter v imenu in za račun tistih poslovnih subjektov, za katere ima v skladu z veljavnimi predpisi pooblastilo ali drugo pravno podlago za tako poslovno povezavo ali predstavljanje oziroma zastopanje.

Uporabnik izrecno soglaša, da uporablja storitve ali katerokoli digitalno vsebino povezano z elektronskim poslovanjem izključno na lastno odgovornost.

Uporabnik se izrecno obvezuje, da pri uporabi elektronskih storitev ne bo ravnal protipravno ali ogrožal informacijske varnosti elektronskih storitev (npr. lažno predstavljanje, prenos nezakonitih vsebin, kršitve pravic intelektualne lastnine, nepooblaščeno zbiranje osebnih podatkov ali poslovnih skrivnosti, prenos zlonamerne programske opreme, nepooblaščeno spreminjanje vsebine, motenje komunikacij v katerikoli smeri ali nepotrebno obremenjevanje elektronskih storitev, poizkus lažnega predstavljanja in podobno) ali spodbujal tretjih oseb k takšnemu ravnanju.

Uporabnik soglaša, da se bodo katerikoli poslani in potrjeni podatki ali dokumenti, ki so poslani z uporabo elektronskih storitev šteli za popolne in točne.

Uporabnik se obvezuje, da bo posebej skrbno varoval svoje osebno geslo in ga ne bo dajal v uporabo ali na vpogled tretjim osebam ter v celoti odgovarja za vsako škodo, ki je bodisi posredno ali neposredno povzročena zato, ker so tretje nepooblaščene osebe uporabile njegov dostop do elektronskih storitev (predvsem pri opravi nakupa). Uporabnik se zavezuje tudi, da ob upoštevanju uporabniških navodil proizvajalcev strojne in programske opreme, navodil in opozoril podjetja Uroš Sajovic s.p. in drugimi strokovnimi pravili, opozorili, navodili in priporočili zagotavljal najvišjo možno raven varnostnih ukrepov in zmanjšanje tveganj nepooblaščenega dostopa ali ogrožanja podatkov ali delovanja elektronskih storitev in takoj obvestil upravljalce spletnega mesta www.sewingplanet.eu o vseh morebitnih varnostnih incidentih v zvezi z uporabo elektronskih storitev.

Uporabnik lahko po lastni presoji in skladno z navodili odpove uporabo elektronskih storitev (odpoved registracije) ter zahteva izbris uporabniškega imena in drugih podatkov, shranjenih za potrebe dostopa do teh podatkov.

REGISTRACIJA IN PRIJAVA

1. Obisk in brskanje po spletne strani www.sewingplanet.eu

Uporaba spletnega mesta www.sewingplanet.eu je omogočena vsem fizičnim in pravnim osebam, pri čemer se za ogled strani ni potrebno registrirati ali prijaviti. Registracijo ali prijavo je potrebno opraviti zgolj v primeru potencialnega nakupa izdelka.

2. Registracija uporabnika

Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine sewingplanet.eu, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Prijava v sistem (log in) pa omogoča upravljalcu spletnega mesta, da ustrezno identificira predhodno registriranega uporabnika in mu omogoča kasnejšo opravo nakupa brez ponovne registracije.

Kot uporabniško ime se uporabi elektronski poštni naslov uporabnika, geslo ki si ga uporabnik izbere sam, pa lahko po uspešni prijavi na spletno mesto tudi kadarkoli spremeni.

3. Prijava uporabnika

Prijava v sistem registriranemu uporabniku omogoča takojšni nakup izdelka, ogled preteklih naročil, urejanje uporabniškega računa, naročanje in odjavo z novic in dodatne ugodnosti.

POSTOPEK NAKUPA

1. Nakup

V spletni trgovini sewingplanet.eu se artikli prodajajo na meter ali kos.Najmanjša količina nakupa za metrsko blago je 0.5 m.

Nakup se izvrši z izborom izdelkov v nakupovalno košarico in ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb ODDAJ NAROČILO odda naročilo, mu spletna prodajalna samodejno “generira – ustvari” in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki …). S tem je naročilo potrjeno. V primeru, da bo kupec plačal po povzetju, prek PayPal storitve ali s kreditno kartico, mu bo ponudnik nakupljene izdelke poslal v največ 5 (petih) delovnih dneh po potrditvi naročila s strani ponudnika. Če je rok dobave več kot 5 delovnih dni ponudnik o tem obvesti kupca. Ostala naročila bo prodajalec odposlal v največ 5 (petih) delovnih dneh od prejetega celotnega plačila.

2. Nakupovalna košarica in oddaja naročila

Bodoči kupec opravi nakup (po opravljeni registraciji) z uporabo košarice za nakup, v katero dodaja izdelke, ki jih namerava kupiti, pri tem pa jih lahko pred nakupom iz košarice tudi odstrani. Izdelek se doda v košarico s potrditvijo na gumb “dodaj v košarico”, s čemer se vam izdelek izpiše v košarici. V primeru, da nakupujete več izdelkov postopek ponovite do izbora zadnjega artikla, v nasprotnem primeru pa nadaljujete nakup s klikom na gumb “blagajna”.

Odpre se vam obrazec “1”, kjer lahko spremenite naslov za račun ter dostave v primeru, da ne želite prejeti artikla na naslov, ki ste ga navedli ob registraciji računa.

Ko izpolnite obrazec kliknite na gumb “nadaljuj” za nadaljevanje v obrazec “2” v primeru, da pošiljate na drug naslov ali obrazec “3 kjer izberete način dostave. S klikom na gumb “nadaljuj” se Vam odpre obrazec “4” kjer izberete način plačila. V obrazcu “5” pa lahko oddano naročilo preverite in ga s klikom na gumb ODDAJ NAROČILO potrdite in s tem zaključite nakup.

Na vaš elektronski naslov boste prejeli potrdilo o prejetju naročila.

Kode za popust ne veljajo na že znižane izdelke oz. izdelke v akciji, prav tako jih ni možno koristiti za prednaročila, artikle iz kategorije “tisk po želji” in artikle iz kategorije “preše in dodatki”


3. Tehnična sredstva za prepoznavanje in popravo napak pred oddajo naročila

Preden kupec odda naročilo se mu odpre predogled naročila na podlagi katerega lahko preveri podatke, ki jih je izpolnil za potrebe oddaje naročila. V primeru napačnega vnosa, lahko kupec napake popravi z izborom funkcije Uredi košarico. V kolikor naročila ne želi oddati lahko stran zapre ali zapusti oddajo naročila in tako prekine oddajo in potrditev naročila.

4. Potrditev naročila

Naročilo na spletnem mestu www.sewingplanet.eu je potrjeno, ko kupec pri zaključevanju naročila potrdi oddano naročilo in ko prejme povratno avtomatsko e-poštno sporočilo s potrdilom o prejemu naročila.

5. Preklic naročila

Kupec lahko oddano naročilo prekliče na sledeče načine:

 • da po e-pošti v roku 2 ur po oddaji naročila posreduje sporočilo z zahtevo po preklicu naročila.

6. Zavrnitev naročila

Upravitelj spletnega mesta www.sewingplanet.eu lahko v času do izdaje obvestila, da je naročilo v obdelavi, naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.
V kolikor podjetje Uroš Sajovic s.p. svojih obveznosti ne more izpolniti, ker blago ni na razpolago ali ker ni pogojev za opravljanje storitev bo upravitelj o tem nemudoma obvestil uporabnika in mu vrnil vsa morebitna predhodno opravljena plačila na enak način, kot če bi šlo za odstop od pogodbe.


7. Sklenitev pogodbe in izpolnitev pogodbe

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo, da je naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Pridružujemo si pravico do napake pri objavi cene. V primeru napačne objave cene, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo podjetje Uroš Sajovic s.p. kupcu omogočil odstop od nakupa.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena v elektronski obliki in sicer na strežniku spletnega mesta www.sewingplanet.eu, uporabniku pa je dostopna v uporabniškem profilu (Moj račun). Kupec pa lahko, kadarkoli v času trajanja pogodbenega razmerja, zahteva predložitev pogodbenih pogojev v pisni obliki.

V kolikor za naročeni izdelek niste prejeli računa ali potrdila po pošti, prek elektronske pošte ali skupaj z izdelkom, nas o tem nemudoma obvestite.

Podjetje mora izpolniti svojo obveznost iz prodajne pogodbe v roku štirinajst (14) dni od sklenitve pogodbe, razen če se z uporabnikom nista dogovorila drugače. V kolikor podjetje ne more izpolniti svojih obveznosti, ker blago ni na razpolago ali ker ni pogojev za opravljanje storitev, bo o tem nemudoma obvestil uporabnika, v kolikor je podjetje v takem primeru že sprejelo kakšno plačilo, ga bo uporabniku vrnil na enak način, kot če bi šlo za odstop od pogodbe.

8. Račun in spremna obvestila

Račun se izda na trajnem mediju, v elektronski obliki in se preko e-pošte posreduje na e-naslov, ki ga je kupec navedel ob naročilu.

NAČINI PLAČILA

Kupec lahko naročeno blago plača na 3 načine:

1. Z gotovino dostavljalcu

2. Z nakazilom na račun ponudnika po predračunu

3. Prek storitve PayPal

4. s kreditno kartico prek ponudnika Stripe

DOSTAVA

Čas dostave je 1 – 5 delovnih dni po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu. V času akcij se lahko rok dostave podaljša.

Strošek dostave 3,94 EUR.

Strošek dostave s plačilom po povzetju je 4,95 EUR

Stroški pošiljanja se obračunajo pri nakupu v spletni trgovini sewingplanet.eu.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS Slovenija, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Naročnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili dostavnih podjetij.

ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA


1. Pravica do odstopa od pogodbe

Kupcu (fizični osebi, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti) pripada pravica, da v štirinajstih (14) dneh, šteto od prevzema blaga, odstopi od pogodbe in vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine.


2. Način izvrševanja pravice

Kupec je dolžan prodajalca v roku iz zgornjega odstavka pisno obvestiti o odstopu od pogodbe, pri čemer ni dolžan navesti razloge za svojo odločitev. Kupec obvestilo naslovi na sedež podjetja prodajalca Uroš Sajovic s.p., Rakitnik 9, 6258 Prestranek ali na kontaktni elektronski naslov: info@sewingplanet.eu. Za ta primer je kupcu hkrati z računom na voljo še obrazec za vračilo blaga na tej povezavi TUKAJ.

Vrnitev prejetega blaga v 14-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa.

Kupec mora blago, prejeto na podlagi pogodbe od katere je odstopil, vrniti ponudniku hkrati s sporočilom o odstopu ali pa najkasneje v roku štirinajstih (14) dni po poslanem sporočilu o odstopu.

3. Obveznosti kupca pri odstopu od pogodbe in stroški povezani z odstopom

Kupec mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, blago mora biti nerabljeno, in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa in vsi ostali spremni dokumenti.
Kupec sam nosi breme za nevarnost izgube, poškodbe ali uničenja izdelka, ki ga želi vrniti ali zamenjati, razen če je do tega prišlo brez njegove krivde.

Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Edin strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek, ki nastane pri vrnitvi predmeta nakupa.

Ne sprejemamo paketov z odkupnino.

4. Obveznosti prodajalca pri odstopu od pogodbe

V kolikor v primeru odstopa od pogodbe, na željo kupca ni bila izvršena zamenjava blaga, prodajalec vrne celotno kupnino takoj, ko je to mogoče, sicer pa najkasneje v roku tridesetih dni (30-ih) dni od prejetja obvestila o odstopu od pogodbe. Kupnina ne vključuje poštnin stroškov. Kupnina se vrne na kupčev TRR, ki ga ta sporoči hkrati z obvestilom o odstopu.

Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.

5. Kdaj kupec nima pravice do odstopa

Kupec nima pravice odstopiti od pogodbe:

 • Pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam.
 • TISK PANEL LASTNE IZDELAVE: Zaradi individualne narave naročil (material, velikost, specifikacije), vračila ali menjave panel niso možni, razen če gre za napako v izdelavi ali poškodbo med dostavo. V teh primerih bo podjetje odgovorno za zamenjavo ali vračilo plačila.


Prodajalec ne bo sprejel vrnjene pošiljke, če bodo pri njej vidni kakršnikoli znaki uporabe, zlasti kot:

 • V primeru zapečatene opreme je pečatnik (npr. original nalepka) odlomljen ali poškodovan;
 • V primeru mehanskih poškodb blaga;
 • Če je pri aparaturah baterija bila že uporabljena;
 • Če kupec vrnjenega blaga ni pravilno in primerno zaščitil za transport in bi lahko to povzročilo nadaljnje napake v delovanju opreme.


REKLAMACIJE

1. Reklamacija

Reklamacije upoštevamo za nerazrezano blago s predloženim računom. Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne artikle, napačne barve, količine ali pa artikel kakor koli odstopa od kupčevega naročila.

Kupec blago lahko reklamira s pisnim obvestilom, ki ga naslovi na sedež podjetja Uroš Sajovic s.p.. V primeru napačne dobave izdelka mora kupec o tem nemudoma obvestiti prodajalca, ki bo reklamacijo skušal rešiti v čim krajšem možnem času.

Kupec mora o reklamaciji pisno obvestiti prodajalca in poslati izdelek na njegov sedež, pri čemer mora natančno opisati napako in navesti reklamacijski zahtevek. Kupec pa mora poleg blaga priložiti še kopijo računa ter druge morebitne spremne dokumente. Reklamacijski obrazec se nahaja na tej povezavi TUKAJ.

Prodajalec bo na pisno obvestilo odgovoril v roku 8 delovnih dni od prejema obvestila. V kolikor ugotovi, da je zahtevek neupravičen bo o tem obvestil kupca ter mu vrnil artikel na njegove stroške.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Kupec lahko v okviru reklamacijskega zahtevka zahteva zamenjavo blaga ali pa vračilo kupnine na njegov transakcijski račun.

V primeru neupravičene reklamacije kupcu vrnemo izdelek in zaračunamo stroške vračila. Neprevzeti artikli in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev.

2. Zavrnitev reklamacije

Podjetje Uroš Sajovic s.p. si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

 • Če kupec ne predloži kopijo računa;
 • Če je blago poslano na naš naslov z odkupnino;
 • Če je bilo blago že razrezano ali oprano
 • Če je zaradi nepravilnega pakiranja in odpreme prišlo do mehanskih poškodb na artiklih ali povzročene kakršnekoli okvare;

3. Škoda

Prodajalec ob upoštevanju omejitev o razbremenitvi odgovornosti ne odgovarja:

 • Za okvare, nastale zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ali naklepnega ravnanja kupca (ali tretjih oseb iz sfere kupca), mehanskih poškodbe in okvar v primeru višje sile ali naravnih nesreč;
 • Za poškodbe, ki so nastale med transportom s strani dostavljalca.

4. Stvarna napaka
Napaka je stvarna kadar:

 • Artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;
 • Artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • Artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • Je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.


Kako se preverja primernost artikla?

Primernost artikla se preverja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Kako lahko kupec uveljavi stvarno napako?

Kupec mora podjetje Uroš Sajovic s.p. o morebitni stvarni napaki, skupaj z natančnim opisom le-te, na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku in nam omogočiti pregled artikla. Pravico za uveljavljanje stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Ponudnik mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, a najkasneje v roku dveh let odkar je bilo blago izročeno.

KONČNE DOLOČBE


1. Mnenja in pritožbe uporabnikov

Uporabnik svoja mnenja, povpraševanja, komentarje, pritožbe in ugovore naslavlja na sedež družbe Uroš Sajovic s.p., Rakitnik 9, 6258 PrestranekLjubljana ali na elektronski naslov: info@sewingplanet.eu. Morebitne pritožbe upravljalec rešuje prednostno in v duhu dobrega poslovnega sodelovanja. V ta namen bo upravljalec kupcu v roku 8 dni od prejetja pisne pritožbe potrdil, da je prejel njegovo pritožbo ter ga obvestil o poteku postopka ter o predvidenem času obravnave.

2. Reševanje sporov

V kolikor morebitne spora med uporabnikom storitev in ponudnikom storitev ni možno rešiti sporazumno z metodo reševanja pritožb, se spor reši pred pristojnim sodiščem v Kopru.

POGOJI POSLOVANJA ZA TISK PANEL PO NAROČILU

Tisk lastnih vzorcev

 1. Splošno

1.1 Naročnik se strinja, da bo v celoti spoštoval in upošteval te pogoje poslovanja ob uporabi spletne trgovine.

 1. Vsebina in vzorci

2.1 Naročnik je v celoti odgovoren za vsebino in vzorce, ki jih pošlje za tiskanje preko spletne trgovine. Naročnik potrjuje, da ima ustrezne pravice za uporabo in tiskanje teh vzorcev.

2.2 Naročnik se zavezuje, da ne bo pošiljal ali tiskal vsebine, ki krši avtorske pravice, žaljivo, sporna, nezakonita ali kakršno koli drugo vsebino, ki bi lahko škodovala ugledu ponudnika.

2.3 Ponudnik si pridržuje pravico zavrniti tiskanje vzorcev, ki kršijo katere koli določbe teh pogojev poslovanja ali so v nasprotju z veljavno zakonodajo.

 1. Naročanje

3.1 Naročnik lahko odda naročilo preko spletne trgovine z izbiro želenih možnosti in nalaganjem ustrezne vsebine oz. vzorcev.

3.2 Naročnik mora zagotoviti natančne in pravilne podatke pri oddaji naročila, vključno z naslovom za dostavo.

3.3 Naročnik je odgovoren za preverjanje vsebine naročila pred oddajo. Po oddaji naročila ni mogoča sprememba vsebine, zato je potrebno previdno preveriti vse podatke pred potrditvijo naročila.

 1. Plačilo

4.1 Naročnik je dolžan poravnati vse stroške, povezane z naročilom, vključno s stroški tiskanja, pošiljanja in morebitnimi davki.

4.2 Plačilo se izvede ob oddaji naročila preko spletnega plačilnega sistema, ki omogoča varno plačevanje.

 1. Dostava

5.1 Ponudnik bo naročilo dostavil na naslov, ki ga je naročnik navedel ob oddaji naročila.

5.2 Naročnik je odgovoren za zagotavljanje pravilnih in točnih podatkov za dostavo. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za napake ali zamude pri dostavi zaradi napačno navedenega naslova ali drugih podatkov s strani naročnika.

5.3 Dostavni čas je odvisen od razpoložljivosti izdelkov, izbrane dostavne metode ter lokacije naslovnika. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb pri dostavnem roku zaradi nepredvidljivih okoliščin ali višje sile.

5.4 Naročnik je dolžan prevzeti naročeno blago ob dostavi. V primeru, da naročnik ne prevzame blaga ali ni dosegljiv ob dostavi, se šteje, da je naročnik odstopil od naročila, in ponudnik ima pravico razveljaviti naročilo ter zadržati plačano kupnino kot povračilo za stroške.

 1. Reklamacije
  6.1 Naročnik je dolžan preveriti naročeno blago ob prejemu. V primeru, da je blago poškodovano ali neustrezno, je naročnik dolžan v roku 3 delovnih dni obvestiti ponudnika o reklamaciji.
  6.2 V primeru upravičene reklamacije bo ponudnik po lastni presoji omogočil zamenjavo poškodovanega ali neustreznega blaga ali povračilo kupnine.
 2. Intelektualna lastnina
  7.1 Vsebina, vzorci in grafični materiali, ki se nahajajo na spletni trgovini, so intelektualna lastnina ponudnika ali tretjih oseb in so zaščiteni z ustrezno zakonodajo o avtorskih pravicah.
  7.2 Naročnik se zavezuje, da bo spoštoval intelektualno lastnino in avtorske pravice ter da ne bo reproduciral, distribuiral ali uporabljal vsebine spletnega mesta in vzorcev brez izrecnega dovoljenja ponudnika ali imetnika avtorskih pravic.
 3. Omejitev odgovornosti
  8.1 Ponudnik si pridržuje pravico do tehničnih napak, napak v cenah ali drugih pomembnih podatkih na spletni strani. V primeru odkritja napake bo ponudnik obvestil naročnika in mu omogočil spremembo naročila ali preklic brez dodatnih stroškov.
  8.2 Ponudnik ne prevzema odgovornosti za morebitne neposredne ali posredne škode, ki bi nastale naročniku ali tretjim osebam zaradi uporabe spletne trgovine ali neizpolnitve pogodbe, razen v primerih, ko je to določeno z veljavno zakonodajo.
 4. Preklic naročila in vračilo blaga
  9.1 Naročnik ima pravico do preklica naročila pred začetkom izdelave. V primeru preklica pred začetkom izdelave bo ponudnik povrnil celotno kupnino na naročnikov račun v najkrajšem možnem času.
  9.2 V primeru, da je naročnik že prejel blago in želi izdelek vrniti, je dolžan obvestiti ponudnika v roku 14 dni od prejema blaga. Vračilo blaga je možno le v primeru, če je blago nepoškodovano, v originalni embalaži in brez znakov uporabe. Blaga, ki je bilo natisnjeno zgolj na željo naročnika ni mogoče vrniti, razen, če je blago poškodovano.
  9.3 Naročnik je odgovoren za stroške vračila blaga, razen v primeru, ko je blago poškodovano ali neustrezno.